Βασισμένοι στις εμπειρίες  μας  μαζέψαμε όλες τις βασικές πληροφορίες για την πλέον οικονομική ανακαίνιση για να φτιάξετε  το σπίτι των ονείρων σας!

Κάνε μια μέτρηση του σπιτιού και φτιάξε ένα σχεδιάγραμμα σκιτσάροντας σε αυτό τα σταθερά σημεία.
Σχεδίασε τα βασικά έπιπλα κάθε δωματίου σε μικρά χαρτιά και πειραματίσου, εφαρμόζοντάς τα στο σχεδιάγραμμα του σπιτιού.

Δοκίμασε διαφορετικές θέσεις για να εξακριβώσεις ποια απ’ όλες σε εξυπηρετεί περισσότερο.
Κατάρτισε μια λίστα με τις αλλαγές που επιθυμείς να κάνεις στο σπίτι. Συλλογίσου τι χώρους ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις. Πώς θέλεις να είναι το σαλόνι; Σε ικανοποιεί η τωρινή θέση του καναπέ ή του κρεβατιού; Τι θα μπορούσε να αλλάξει; Τι θα χρειαστείς για την ανακαίνιση που ετοιμάζεις;
Υπολόγισε πρόχειρα το χρηματικό ποσό που θα διαθέσεις σε κάθε τομέα: βάψιμο, έπιπλα, συμπληρωματικά στοιχεία.

Αναζήτησε εξειδικευμένους επαγγελματίες . Πάρε προσφορές από περισσότερους του ενός μάστορες.

Μην ξεχνάς. Το σπίτι σου πρέπει να χαρακτηρίζεται από ταυτότητα.
Όλα πρέπει να κινούνται στο ίδιο ύφος, στο ίδιο στυλ. Τα βασικά έπιπλα κάθε χώρου πρέπει να έχουν κατασκευαστεί από ομοειδή υλικά.
Έχε πάντα τη λίστα σου στο μυαλό σου, ώστε να μην παρασυρθείς σε αγορές οι οποίες δε θα ταιριάζουν στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Ανακύκλωσε τα αντικείμενα που διαθέτεις ήδη προτού προχωρήσεις στην οποιαδήποτε αγορά. Ένα τραπέζι που έχεις χωμένο σε μια γωνιά του σπιτιού μπορεί να αναδειχθεί και να αναδείξει το χώρο όπου θα τοποθετηθεί, αν το αξιοποιήσεις κατάλληλα. Δοκίμασε να το βάψεις με ένα άλλο χρώμα και να το ζωντανέψεις.

Το ίδιο μπορείς να πράξεις και με όλα τα έπιπλα.
Προτού πετάξεις, λοιπόν, το παραμικρό, σκέψου το καλά.

Ο επιπλοποιός της γειτονιάς σου μπορεί να αναλάβει τα παλιά σου έπιπλα, να τα ξύσει, να τα λουστράρει και, τελικά, να τα κάνει να δείχνουν σαν καινούργια.